lördag 30 april 2011

tjoohoo

sovmorgon till 08.00!! fast inte utan avbrott inatt då med den gamla vanliga nattskräcken gjorde sitt intrång vid 04

Idag måste vi börja gå igenom vinden och dess innehåll,ja och plocka fram alla bebiskläder. vi skall ju trots allt snart få en bebis!

solen skiner och maken är ledig,ljuvligt helt enkelt!

fredag 29 april 2011

tröttsamt med "duktiga föräldrar"

satt på lekplatsen idag och plockade fram kex till mina barn innehållande en ytterst liten mängd fruktos. Min son sprang fram till en bekant pojke och ville erbjuda honom ett kex när fadern får ett utbrott och säger att sonen inte skall äta söta saker.Jag förklarade innehållet men fadern envisades med att sonen skulle äta frukt istället.

fadern plockar sedan fram en stor hög med vindruvor,banan och päron som han börjar mata i sonen. Då kände jag hur jag började koka men försökte på ett vänligt sätta förklara näringsläran om fruktos,glukos och denna  havrekaka vs frukten. Det fadern gjorde var ju att helt enkelt sockerkicka sin son. Han sa att kakor ger fetma etc etc,jo men läs innehållsförteckningen innan du går ut i strid! jag förklarade hur hans lilla fruktsockerkick på sonen gett sonen  ett långsamt blodsocker men samtidigt har han bidragit till att detta socker han tryckt i sonen likväl kommer hjälpa till att omvandla fett i kroppen som den stackars kaka min son försökte erbjuda honom,min kaka skulle inte ens bidraga med 25% av detta fettbildande.

Denna hysteri att barn inte får äta sött längre börjar gå till överdrift. För att ge exempel från när vi var små så åt mina vänner massor av sötsaker och ren smör och grädde och är idag smala som pinnar.
Denna hysteri med light och frukt istället har verkligen skenat iväg och jag tror detta bara kommer bidraga till en fortsatt fetmaepedemi i vårt land.

Att förbjuda ett barn någon form av mat är ingen lösning, jag tror däremot lösningen till det är att hitta ett sunt alternativ.Så fort man ger sitt barn friare tyglar vilket kommer inträffa oavsett du vill eller inte så kommer barnet istället få en osund inställning till osund mat som helt plötsligt smakar fantastiskt gott och har öppnat en ny värld.

och nej en massa frukt och sockerfri glass tillhör inte den sunda kategorin.jag önskar föräldrar kunde bli mer upplysta om hur olika födoämnen verkar i kroppen så kan vi äntligen kunde ta död på myten "sockerchock" och "frukt skall ätas ohämmat"


bild lånad av lillefogel







KAKOR OCH CHIPS KAN VARA NYTTIGT!!
.

torsdag 28 april 2011

tystnaden sänker sig

när köttbullar och makaroner får mätta 2 hungriga små munnar som för en kort stund gjorde lite väl mycket väsen av sig. 2 trötta barn och en trött men glad mamma efter en eftermiddag i solskenet med lek,kaffe och trevligt sällskap som kom och hälsade på.Solen är allt bra trevlig men tar mycket stryk på de små som snart lär somna gott i sina sängar så deras mamma kan sätta sig och plugga databaser.

Imorgon dags för föräldrautbildning där jag åter igen lär känna mig något utittad som blivande 3 barns mor som har sina funderingar bland de andra blivande förstagångsmammorna.

Sedan helg!! det blir en mysig valborg med grillning och goda vänner..och vila! oj vad jag skall köra med maken hehe,någon nytta får han ju göra för sina matlådor*s*Nä skämt åsido men när man väll kopplar av tryter orken.

Vad gör ni andra i Valborg?

V.34

och Fröken A ligger fortfarande i säte. Eller nej rättare sagt damen ifråga sitter skräddare och bonkar huvudet i sin mammas revben. Lilla skruttan då skall det verkligen behövas vändningsförsök för att du skall komma ut?


tisdag 26 april 2011

VILL HA!....SKA HA!

jag är inte personen som brukar önska mig något när jag fyller år men iår blir det andra bullar! När någon frågar vad jag önskar mig så brukar jag grymta att det behöver inte köpas någonting.

Jag fyller år i Maj, jag fyller inte ens jämt men tänker ändå önska mig värstingpresenten som jag tycker jag är värd(ehrm får ju försöka fjäska)




Jag älskar kaffe! det är en viktig produkt i mitt liv. Tänk att kunna umgås kring en slät kopp och bara ha tid att prata med varandra. Att då kunna lyxa till det på detta vis kan ju inte göra det hela sämre. Plus att det är en snygg pryl som passar in.Jag och teknikprylar brukar inte funka men denna vackra skapelse ropar mitt namn.

Nu skall jag bara övertyga alla eventuella födelsedagsgäster att detta är det godaste kaffe de någonsin kommer få smaka

redan i telefonen

får jag en dålig förnimelse som säger mig att det kommer bli svårt att hitta rätt. Svårt att hitta rätt förskola i den nya stad vi inom kort skall flytta till. Vi skall sätta sonen på 15timmars och idag ringde jag för 3e dagen för att försöka få tag i en person inom barnomsorgen. Efter diverse hänvisningar förlorade jag humöret och bad om att få tala med någon inom barnomsorgen oavsett distrikt eller position.
 Efter att ha fått tala med en kvinna som inte ens presenterade sig sa hon-vi har kö, jag skickar hem en köblankett.
Ja men tro fasen det att det är kö. Jag är inte mamma till kungabarnen liksom.

Sådana människor jag fått tala med idag gör mig mörkrädd för hur våra älskade barn, våra små minimänniskor kommer bli när de växer upp och har dessa( i mina ögon) häxor till förebilder.

ja jag är medveten om att det finns bra personal inom förskolan, jag har 3 fina vänner inom verksamheten som visat mig att det faktiskt finns både förskolelärare som vill och kan satsa på förskolan.

Nu skall jag väl sitta här hemma och invänta min lilla kölapp och se vart i staden vi kommer hamna. Min förskoleönskan förblir dock en önskan då det inte finns en enda privat förskola i hela staden som använder sig av den pedagogik jag önskar till mina barn.

måndag 25 april 2011

påsken är över...för vår del

maken tillbaka i arbete och mitt skolarbete väntar under dagen tillsammans med en fika i solen. Barnen får hit lekmormor och jag skall försöka ta igen förlorad tid då min studiemotivation varit katastrof de senaste dagarna. Detta dels pga jakt på vårt nya boende och dels för en jobbig graviditet..som för övrigt gått in i vecka 34 nu vilken innebär att farliga gränsen är passerad och vi kan andas ut!

Mycket pigg och glad efter ett underbart påskfirande så tog vi med oss positiv energi hem och har 2 harmoniska barn här hemma. Det har blivit utelek i princip dygnet runt och barnen ser ut som varsin chokladkaka efter allt godissnackande i helgen. JA mina barn äter godis! finns mycket åsikter i ämnet om så små barn skall äta godis eller ej men den diskussionen tar jag inte med någon annan än den som lever i samma livssitauation som oss där varje kalori kan blidra till välmående istället för sondmatning.

Själv har jag frossat sill som är min svaga sida.Kanske inte det mest hälsosamma för en gravid mage men 2 gånger under 9månader har jag intalat mig själv att det är jag värd att lyxa i.

nu skall jag ta itui med tvättbärget i badrummet. tror vi fick med oss halva sandlådan hem från familjen G

torsdag 21 april 2011

jag tror på en härlig dag

idag! igår skrevs kontraktet på nya boendet och vi kunde för första gången gå och lägga oss med ett lugn över att allting nu var fixat.

sovit som en klubbad säl efter 2alvedon och värkarbete i några timmar inatt,men som vanligt när man vaknar är allting bortblåst. Ganska pigg nu på morgonkisten trots en son som visat vem som bestämmer och en dotter med 39graders feber och smått leopoardmönstrad över kroppen.

Skärtorsdag idag och reningsdagen då. Visst jag skall hålla mig helt borta från godis och sötsaker denna påsken men reningen hoppar jag nog över. kan ju dock be om fotbad och fotmassage av maken precis som Jesus gav lärjungarna eller hur det nu var.

idag skall det mobila bredbandet inkopplas och det blir en studiedag för mig medan maken agerar lektant

vad gör ni i påsk?

tisdag 19 april 2011

ännu ett steg är taget..

på väg mot dom 4 V:na! på det ultimata svenssonliv vi vill leva. idag gick försäljningen igenom av vår bostadsrätt.
Whaat? undrar säkert folk, och varför vi säljer har sina anledningar, sådana som förblir en hemlighet. Vi kunde idag i alla fall ta ett stort steg mot drömhuset vi vill ha med tillhörande kontantinsats.

jag har ídag kort konstaterat att jag har flyt i affärer,inte alla affärer lååångt ifrån! bilaffärer och klädinköp är nog mitt sämsta ämne, men istället har jag flytet inom kärleksaffärer och husaffärer. Jag har ju hittat bästa tänkbara kapet gällande äkta make och försäljningar av bostäder går helt enkelt bra.

en hektiskt dag börjar bli till ända och man är allt lite matt!

idag provade jag på det näst intill kolhydratfria receptet på kesopannkakor. En riktig höjdare tillsammans med färska blåbär och hallon! nyttigt,enkelt och supergott. En helt klar favorit till mitt minskade kolhydratförsök!

måndag 18 april 2011

Men oj vad fort det gick!

när värmen kom! inte alls beredd och E skulle givetvis ha på sig sommarkläder för: -nu seru mamma det är sommar,solen skiner. Ja och så blev det. Tänk den som ändå hade sommarkläder. Förmår mig verkligen inte att köpa sommarkläder till strl gravidmage vecka 33. Ännu en anledning till att vara trött på att vara gravid.

Idag tillbringades hela eftermiddagen på lekplatsen till min stora glädje då jag haft barnen själv en hel dag för första gången sedan mitten av Mars då jag blev inlagd på sjukhuset. En spännande natt väntar för att se hur kroppen reagerar.

Värmen är hjärtligt välkommen i vilket fall, trots bristen på sommargravid kläder.
Ja för gravidkläder i övrigt har ju blivit en total omöjlighet att få tag i känns det som,eller vad tycker ni andra mammor? Eller ja dom finns men då är det små lyxigare affärer som erbjuder detta och grädden på mosen blir ju också priset som får en att halvt tuppa av.
När jag väntade sonen kunde man hitta mammakläder på både Kapp Ahl och Lindex mfl, varför sluta? inte blir vi mindre gravida i Sverige inte. Vi har visserligen idag ett tacksammare mode för en gravid kvinna med mycket tunikor och leggins men man behöver fortfarande ibland en riktig uppsättning med mammakläder där man kan dra alla byxor upp till tuttarna. Önskar jag hade haft bättre kunskap inom sömnad så hade jag kunnat bli en rik j*vel tror jag.

Nu gos med sonen som fluffar omkring bland mina kuddar i sängen

söndag 17 april 2011

Vad fick mig att hitta tillbaka till blogglivet?

Efter många trötta suckar över att behöva blogga lade jag ner det hela för ett tag sedan, till mångas besvikelse tydligen så: here i am!

I torsdags blev jag inbjuden till ett mycket roligt bloggevent kallat: We R family ! http://www.werfamily.se/
Ett mycket skojigt bloggevent där http://www.loppi.se/ gjort en härlig satsning. Efter en trevlig dag på svenska mässan kände jag att jag liksom var tillbaka på bloggbanan.

I den mumsiga goodiebagen jag tilldelades på detta event som verkligen inte gick av för hackor låg en gratis entrébiljett till helgens barnmässa som jag och min bloggande väninna intog och gick omkring och införskaffade mer goodies och träffade flera andra bloggande mammor.

Efter att ha smält gårdagen sitter jag nu här igen...som bloggande mamma!

NYA TIDER


Välkommen gamla som nya läsare. Nu är det nya tag i bloggen efter lite ändringar då livet helt enkelt ser lite annorlunda ut. Här kommer du kunna läsa om min vardag tillsammans med familjen samtidigt som det kommer ett och annat oväntat upptåg.

Dagens upptåg och därav bilden är pick nick!